Vildmarksäventyret

Ett guidat äventyr genom vilda forsar och fantastisk vildmark.

Följ med på ett äventyr med packraft på historiska flottarleder och känn historiens vingslag när vi följer timrets väg mot sågverken.
Efter avslutad tur plockar vi fram stekhällen och avslutar med lite sjysta burgare.

Aktiv afterwork, friskvårdsevenemang eller familjetur.

Från 15år.Pris 1450:-


Tid

Turen är ca 4,5 timme lång.

Max: 6 deltagare.

Plats: Björbo

Är du sugen på ett äventyr och ingen av tiderna passar, kontakta oss med önskemål.


En utmanande tur på historiska flottarleder

Följ med oss genom vildmarken och paddla den fantastiska sträckan från Nås till Björbo. 

Med små stabila packrafts tar vi oss fram på en riktig äventyrstur där vi följer gamla flottarleder genom Västerdalarnas vildmark.
En guidad tur där brusande forsar och naturskön vildmark varvas med ett rikt djur och fågelliv. Älg, rådjur, kungsörn, fiskgjuse, utter och bäver är sådant vi tidigare stött på under våra turer. 

Sträckan är totalt ca 10 km och själva turen beräknas ta ca 3 timmar.
Under resan passerar vi ett antal mindre forsar där vi guidar er ner genom vågorna.

Väl framme vid Käringforsen, ombytta och torra plockar vi fram stekhällen och avslutar med att fixa burgare åt er.

Turen är beräknad till ca 4-4,5 timmar varav 3-3,5 timme på vattnet. Dessa tider kan variera något beroende på vattenflöden och andra faktorer vi inte kan styra över.


Extra utmaning 1750:-

Normalt sett avslutas turen framme vid Käringforsen. Vill ni ha lite extra utmaning och känna på lite större vågor?

Då klämmer vi in några extra övningar och tar oss ann även den lite större Käringforsen.Du behöver själv ta med

Handduk. Badkläder eller underställ att ha under våtdräkten.

Använd inte kläder av bomull då det suger åt sig fukt, torkar sakta och kyler.


Skor som tål att bli blöta när man kliver i och ur båten och sitter fast på foten. Vi kommer att både gå och röra oss i stenig terräng. Foppatofflor brukar vara ganska poppis men flyter ofta iväg på egen hand vid en eventuell simning och är inte ett bra alternativ.
Ett par gamla gympaskor duger bra.


Säkerhetsutrustning så som hjälm flytväst våtdräkt ingår, vi behöver därför veta din storlek så vi kan få med den rätta utrustningen.


Innan du bokar

Även om vi gör vad vi kan för att genomföra aktiviteter på ett så säkert sätt som möjligt, finns alltid risken för olyckor, då vi ibland rör oss i potentiellt farliga miljöer. Det är därför av största vikt att du lyssnar till och följer guidens och ledarens instruktioner.

I vår utrustning har vi alltid med grundläggande första hjälpen. Det är även viktigt att du informerar oss om eventuella medicinska åkommor som tex epilepsi eller hjärt/kärlsjukdomar eller andra tidigare skador som kan påverkas av aktiviteterna.
Vid behov av personliga mediciner ansvarar man själv för att dessa finns med. Vi hjälper naturligtvis till med transport eller förvaring om det behövs. Alkohol och droger kan hämma så väl fysiska som psykiska förmågor och ledaren kommer att avvisa eller neka alla påverkade personer att delta i aktiviteter.

Du är själv ansvarig för eventuellt lånad eller hyrd utrustning, och kan komma att bli ersättningsskyldig vid skadad eller förlorad utrustning. Det är även viktigt att du har en personlig olycksfallsförsäkring som täcker den typ av aktivitet du är intresserad av.