Blogg & Stories


Ett av målen med Xplore Dalarna är att dela med oss av kunskaper och tips för att inspirera till ett aktivt friluftsliv. Även om det här kanske inte är en regelrätt blogg med dagliga uppdateringar som går att komentera, så får det här helt enkelt bli plattformen för lite längre texter och tips istället för sociala medier.

Det blir långt ifrån dagliga uppdateringar utan det kommer helt enkelt något när jag känner för det.

_____________________________________________________________________

Offrodcamp.se


Sommaren gick i en rasande fart, vår gemensamma semestervecka bjöd på regn och oväder.Så planerna på att åka till fjällen blåste bort, Däremot lyckades vi under hösten få till en riktigt härlig familjeweekend i norra Dalarna.

Jag är egentligen inget fan av campingar men efter att ha sett bilder från Offroadcamp så tänkte jag att det här är något annat än en vanlig camping, så när en ledig helg uppenbarade sig i kalendern bokade vi in ett besök. Campingen drivs av en tysk familj sedan 5 år (tror jag) som är otroligt serviceminded och det här är ett ställe man genast trivs på. Små mysiga stugor, ställplatser för tält, vagn eller husbil.Gör en brasa vid deras vindskydd, koka ditt frukostkaffe och blicka ut mot Fulufjället. Enkla men rena och fräscha servicehus med toaletter och dusch. Vart man än går så möts man av små roliga detaljer. En liten loppis, en shop med merch och snygga tröjor.


Packraft är ju den perfekta båten att ta med på resan eller vandringen.Jag brukar säga att om kajak är forsens gocart så är packraft forsens 4X4 så självklart tog vi med några packrafts för att visa upp.Vid foten av Fulufjället hittar vi Fulan som är ett av källflödena till Västerdalälven, inte dom tuffaste och häftigaste forsarna. Den är dock otroligt vacker med sitt klara vatten bland krokiga björkar i sprakande höstfärger. Innan dagen var slut hade hela team Offrodcamp testat på att paddla fors i packraft. Ett stort leende på läpparna var betyget och dom konstaterade att jag hade helt rätt, det här är forsens jeep.


Så förutom deras offroadturer, skoter uthyrning och guidade turer skulle jag inte bli förvånad om det i framtiden går att boka in andra och lite blötare äventyrliga aktiviteter.


Ett stort tack till offrodcamp för er gästfrihet och en trevlig helg, och tack för de fina bilderna, på återseende.


Jimmy 23-10-11


Utsikt mot Fulufjället


Med denna utsikt blir det gärna mer än en panna kaffe och långfrukost.


Små mysiga stugor


Alla med sin egen prägel och stil.


Värmestuga/resturang


Om vädrets makter inte är på din sida och du hellre vill göra en brasa i kaminen.


Fulan


Har man lite erfarenhet av paddling kan man köra även de lite tuffare sektionerena.


Jona har tjuvtränat!


Jona går Äventyrsgymnasiet på Älvdalens utbildningscentrum, jag skulle bli mycket förvånad om vi inte ser honom som guide på vattnet i framtiden.